Trouwkledij: klassiek of modern?

Heeft u onlangs het jawoord gegeven? Dan bent u nu vast vanalles aan het voorbereiden, de trouwkledij nog niet in het minst. Veel trouwers komen voor een aloud dilemma te staan: kiezen we voor de klassieke aanpak of gaan we voor iets fris en modern? Vaak heeft ook de familie een rol te spelen in die keuze.

De klassieke trouwkledij kennen we allemaal. De man hoort een strak, zwart trouwkostuum te dragen en de vrouw moet voor het altaar verschijnen in een maagdelijk wit trouwkleed. Veel mensen beschouwen dit als een romantische traditie die het verdient om in ere te worden gehouden. Nochtans zijn er ook steeds meer mensen die voor een moderne, eigentijdse kledij willen gaan. De vrouwen kiezen dan voor een sierlijke jurk in alle mogelijke kleuren, terwijl ook de mannen wat creatiever omspringen met de kleuren van hun kostuum. Zo duiken witte kostuums met kleurrijke toetsen steeds meer op.

Trouwkledij gaat verder dan enkel de kleren van de bruid en de bruidegom. Ook de bruidsmeisjes en andere hoofdrolspelers moeten gekleed worden. Nogal wat koppels kiezen deze kleren graag zelf, zodat het hele plaatje klopt. Wat u ook kiest, zorg dat u zich er vooral goed bij voelt. Zo beleeft u gegarandeerd een onvergetelijke dag.