Galajurken: formele klasse

galajurk

Gaat u binnenkort naar een galabal, een huwelijksfeest of een andere eerder formele aangelegenheid? Dan bent u vast op zoek naar geschikte galajurken. Op formele bijeenkomsten komen dames nu eenmaal niet opdagen in frivole cocktailjurken. Galajurken moeten stijl en klasse uitstralen zonder al te stijf te lijken. Het is moeilijk om een evenwicht te vinden, maar wie een aantal galajurken uitprobeert komt er wel.

Een eerste vraag is de kleur. Zwart is altijd een veilige keuze, maar het is zeker geen must. Opvallende, aparte kleuren kunnen zeker, zolang ze niet te schreeuwerig zijn. De meeste galajurken hebben iets meer decolleté dan een cocktailjurk, maar ze vallen ook lager, vaak tot aan de enkels. De combinatie met de juiste schoenen is erg belangrijk.
Een galajurk hoeft zeker niet ongemakkelijk te zitten. Formeel hoeft namelijk geen synoniem van ‘onplezant’ te zijn. Zorg dat u gemakkelijk kunt bewegen in uw galajurk, zodat u later op de avond geen danspasjes aan uw neus voorbij moet laten gaan.

Veel extra accessoires zijn niet nodig. De meeste dames kiezen nog voor een bijpassende handtas, halskettingen, armbanden of ringen. Overdrijf er echter niet mee, want wie haar galajurken goed weet te kiezen, hoeft niet te schitteren met andere zaken.