‘Casual chique’ met cocktailjurken

cocktailjurkBent u op zoek naar cocktailjurken maar bent u nog niet helemaal zeker hoe de perfecte cocktailjurk eruit ziet? Geen nood, we overlopen de voornaamste kenmerken van cocktailjurken:

  • Cocktailjurken zijn minder formeel dan galajurken of andere kledij voor formele gelegenheden zoals trouwfeesten of een galabal. Cocktailjurken dienen voor feestjes onder vrienden en informele samenkomsten waar de sfeer losjes is.
  • De keuze voor een cocktailjurk betekent natuurlijk niet dat u er minder goed wil uitzien. Integendeel, met een cocktailjurk wilt u er jong en casual chique uitzien. Stijlvol, maar modern. Mooi, maar spontaan.
  • Cocktailjurken bestaan meestal uit één stuk en vallen tot net op of onder de knie. Dit soort jurken zijn doorgaans korter dan een avondkleed, maar laten ook iets minder decolleté zien. Sommige zijn uitgerust met spaghettibandjes, andere met bredere banden.
  • Als u goed rondkijkt, vindt u heel wat keuze aan stijlen, kleuren en motieven. Cocktailjurken laten immers meer toe dan andere avondjurken. Ook voor de koopjesjagers is er zeker heel wat te vinden.
  • Cocktailjurken kunnen uitvoerig gecombineerd worden met panty’s, sieraden, tasjes en hoeden. Het is de uitgelezen kans om u creatief uit te leven en uniek voor de dag te komen. Wees niet bang om frivole elementen op te nemen. Zo schittert u gegarandeerd op elk feestje.
  • Het belangrijkste: kies een jurk die past bij uw persoonlijkheid. Wie zich goed voelt in haar jurk, voelt zich goed in haar vel.