Huwelijksmake-up voor een perfecte bruid.

bruidsmake-upVoor elke bruid is haar huwelijksdag één van de mooiste dagen van haar leven en dan wil ze er natuurlijk stralend uitzien. Een perfecte bruidsjurk, het juiste bruidskapsel, de ideale man aan haar zijde… alles draagt bij tot de beleving van haar gedroomde huwelijk. Maar om helemaal te stralen is ook de gepaste huwelijksmake-up noodzakelijk.

Huwelijksmake-up is niet gewoon de make-up die je elke dag op doet om naar het werk te gaan. Het moet absoluut perfect zitten, je persoonlijkheid naar buiten brengen, bij je trouwjurk passen en je net dat ietsje meer sprankel geven. Daarom is het belangrijk de huwelijksmake-up enkele weken van tevoren uit te kiezen, te testen en vast te leggen.

Gelukkig zijn er tal van professionals te vinden die je hierbij kunnen helpen. Zij houden rekening met je kleed, de vorm van je gezicht, je persoonlijke voorkeur; je persoonlijkheid… kortom, ze zorgen ervoor dat het plaatje klopt. Enkele weken voor de grote dag, kan je al eens verschillende make-up looks testen zodat je niet voor verassingen komt te staan op je huwelijk. Wanneer de perfecte huwelijksmake-up is gevonden, zorgt de schminkster ervoor dat zij weet wat je verwacht en wat ze dient mee te brengen. Zij zal ook enkele foto\’s van je maken.

Op de dag van het jawoord zorgt ze ervoor dat jij er stralend uitziet, van \’s ochtends tot aan je huwelijksnacht.

Trouw-advies.be verzamelde een hele lijst bruidskappers en make-up artiesten, stuur ons een mailtje en we bezorgen je de beste contacten uit je buurt.

Een bruidskapsel kiezen

bruidskapselElke bruid wil er stralend uitzien op haar trouwdag en het perfecte bruidskapsel maakt daar zeker deel van uit. Dat perfecte kapsel is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde, het hangt af van de lengte van je haar, de gezondheid ervan, de structuur, je gezicht, je smaak en je kleed. Allemaal zaken waarmee je rekening dient te houden bij het kiezen van je trouwkapsel.

Een eerste stap is het maken van afspraken bij je favoriete kapperszaak. En dat moeten inderdaad meerdere afspraken zijn, dus je begint er best tijdig aan. Je hebt een afspraak nodig om samen even te kijken wat mogelijk is met jouw haar en je wat je wensen zijn, je kan best een aantal voorbeeld bruidskapsels meenemen. Een afspraak om enkele proefkapsels uit te testen en een afspraak op de grote dag.

Een foto van je bruidsjurk, liefst wanneer je hem zelf aan hebt, is zeker geen overbodige luxe wanneer je naar de kapper gaat. Ten slotte wil je een bruidskapsel dat in dezelfde lijn ligt als je jurk. Een strakke jurk vraagt om een ander kapsel dan een romantische of speelse jurk. Ook wanneer je naar de kapper gaat voor het proefkapsel hoort een fototoestel op het meeneemlijstje. Zo kan je aan vriendinnen of zussen vragen wat zij van het kapsel vinden.

De hoofdzaak is te kiezen voor het trouwkapsel waar jij je goed bij voelt en waarin jij kunt stralen op dé dag van je leven!

Trouw-advies.be verzamelde een hele lijst bruidskappers en make-up artiesten, stuur ons een mailtje en we bezorgen je de beste contacten uit je buurt.

‘Casual chique’ met cocktailjurken

cocktailjurkBent u op zoek naar cocktailjurken maar bent u nog niet helemaal zeker hoe de perfecte cocktailjurk eruit ziet? Geen nood, we overlopen de voornaamste kenmerken van cocktailjurken:

  • Cocktailjurken zijn minder formeel dan galajurken of andere kledij voor formele gelegenheden zoals trouwfeesten of een galabal. Cocktailjurken dienen voor feestjes onder vrienden en informele samenkomsten waar de sfeer losjes is.
  • De keuze voor een cocktailjurk betekent natuurlijk niet dat u er minder goed wil uitzien. Integendeel, met een cocktailjurk wilt u er jong en casual chique uitzien. Stijlvol, maar modern. Mooi, maar spontaan.
  • Cocktailjurken bestaan meestal uit één stuk en vallen tot net op of onder de knie. Dit soort jurken zijn doorgaans korter dan een avondkleed, maar laten ook iets minder decolleté zien. Sommige zijn uitgerust met spaghettibandjes, andere met bredere banden.
  • Als u goed rondkijkt, vindt u heel wat keuze aan stijlen, kleuren en motieven. Cocktailjurken laten immers meer toe dan andere avondjurken. Ook voor de koopjesjagers is er zeker heel wat te vinden.
  • Cocktailjurken kunnen uitvoerig gecombineerd worden met panty’s, sieraden, tasjes en hoeden. Het is de uitgelezen kans om u creatief uit te leven en uniek voor de dag te komen. Wees niet bang om frivole elementen op te nemen. Zo schittert u gegarandeerd op elk feestje.
  • Het belangrijkste: kies een jurk die past bij uw persoonlijkheid. Wie zich goed voelt in haar jurk, voelt zich goed in haar vel.

Galajurken: formele klasse

galajurk

Gaat u binnenkort naar een galabal, een huwelijksfeest of een andere eerder formele aangelegenheid? Dan bent u vast op zoek naar geschikte galajurken. Op formele bijeenkomsten komen dames nu eenmaal niet opdagen in frivole cocktailjurken. Galajurken moeten stijl en klasse uitstralen zonder al te stijf te lijken. Het is moeilijk om een evenwicht te vinden, maar wie een aantal galajurken uitprobeert komt er wel.

Een eerste vraag is de kleur. Zwart is altijd een veilige keuze, maar het is zeker geen must. Opvallende, aparte kleuren kunnen zeker, zolang ze niet te schreeuwerig zijn. De meeste galajurken hebben iets meer decolleté dan een cocktailjurk, maar ze vallen ook lager, vaak tot aan de enkels. De combinatie met de juiste schoenen is erg belangrijk.
Een galajurk hoeft zeker niet ongemakkelijk te zitten. Formeel hoeft namelijk geen synoniem van ‘onplezant’ te zijn. Zorg dat u gemakkelijk kunt bewegen in uw galajurk, zodat u later op de avond geen danspasjes aan uw neus voorbij moet laten gaan.

Veel extra accessoires zijn niet nodig. De meeste dames kiezen nog voor een bijpassende handtas, halskettingen, armbanden of ringen. Overdrijf er echter niet mee, want wie haar galajurken goed weet te kiezen, hoeft niet te schitteren met andere zaken.

Bruidsjurken: geduld uitoefenen!

bruidsjurkenDe mooiste dag van uw leven (dat hopen we toch), die gaat u toch niet in een doorsnee jurk doorbrengen? Uw bruidsjurk moet zijn als de dag zelf: helemaal perfect. U zal daarvoor dus niet over één nacht ijs gaan, maar hoe – en vooral: waar – vindt u die ideale bruidsjurk? Het juiste antwoord is: het kan overal. Laat u niks wijsmaken door boetieks of speciaalzaken die zogezegd ‘alle’ soorten trouwkleren hebben, want soms vindt u het prachtigste kleed wel eens in een overwacht hoekje.

Kortom: wat u nodig hebt is tijd, héél veel tijd. Vroeger begaf u zich het best naar de verschillende bruidswinkels, maar tegenwoordig hebben die bijna allemaal een website. Surf eerst eens goed rond op al die sites. Dat spaart u al de helft werk, want heel vaak bulken die sites van foto’s van trouwjurken. Onthou de jurken en winkels. De volgende stap is het echte werk: de jurken gaan passen! Neem iemand mee (uw moeder of uw vriendin) met smaak, die eerlijk haar mening kan zeggen. Probeer ook zoveel mogelijk foto’s te nemen in de winkel, als dat tenminste toegestaan is. Ten slotte: beslis nooit onmiddellijk! Hebt u enkele favorieten, onthou ze dan en slaap er een nachtje over. Succes!

Suitekleding: online zoeken is de boodschap

suitekledingVaak onderschat, maar o zo belangrijk: de geschikte suitekleding. Want natuurlijk heeft iedereen vooral oog voor de bruid en bruidegom, maar de kledij van wie in de suite loopt, past maar beter bij het geheel. Gelukkig zijn er erg veel soorten stijlvolle suitekledij. En niet onbelangrijk: u vindt die kledij voor zowat elk budget. Deze suitekleding vindt u in de meeste gespecialiseerde bruidswinkels. Op de websites van die bruidswinkels kan u meestal tonnen foto’s bekijken. U vindt er ook de suitekleding terug, en vaak ziet u ook foto’s van modellen die de kleding al aanhebben. In veel gevallen bespaart u dat een bezoek aan de winkel.

Maar als het erop aankomt, als het kaf van het koren gescheiden is, doet u er toch goed aan om enkele winkels te bezoeken. Die zullen u met gespecialiseerd advies bijstaan, want zijn als geen ander op de hoogte van de laatste mode en trends in de trouwsector. Meestal kan u ook al eens verschillende suitepakken en suitejurken uitproberen. U zal ook merken dat de bruidssector zijn eigen merken heeft, het één al wat exclusiever dan het andere. Maar wees gerust: ook genoeg betaalbare suitekleding te bespeuren. Informeer u zeker bij alle winkels, en u vindt suitekledij naar iedereens smaak.

Blijf op de hoogte van de laatste bruidsmode

Nogal wat mensen blijven kiezen voor romantische tradities als het gaat over trouwkledij. De mannen houden het op een klassiek zwart trouwkostuum, terwijl de vrouwen kiezen voor een stralend wit trouwkleed. Net zoals het koppeltje op de taart. Klassieke kleuren betekenen echter niet dat er geen variaties bestaan. Integendeel, er is een heuse bruidsmode.

Als het over mode gaat, kan het soms moeilijk zijn om tussen de bomen het bos te blijven zien. Elk jaar zijn er andere elementen trendy en vallen er andere zaken uit de gratie. Gelukkig bestaan er heel wat speciaalzaken die u kunnen adviseren over welke bruidsmode het beste zou aansluiten bij uw eigen huwelijk.

Hoe wordt die bruidsmode nu eigenlijk bepaald? Veel heeft te maken met de bruidskleren van sterren en andere bekende personen. Maar ook de trends op de grote catwalks in Milaan, Parijs en andere modemekka’s bepalen voor een deel de bruidsmode.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon uw eigen ding te doen. Wie zegt dat trouwen in zwart en wit moet gebeuren? Waarom niet kiezen voor een meer kleurrijke bruidskledij, die weerspiegelt wie u zelf bent? Steeds meer mensen kiezen voor feestelijke kleuren en eigen creaties om hun huwelijk tot een onvergetelijke dag te maken. Wat u ook kiest, zorg er in de eerste plaats voor dat u er zich zelf goed bij voelt.

Trouwkleed huren?

Wanneer men in het huwelijksbootje stapt, dan is het trouwkleed één van de eerste dingen waar vrouwen aan denken. Op de dag van hun huwelijk willen ze natuurlijk de mooiste jurk dragen. Meestal wordt meteen aan kopen gedacht en niet aan huren. Maar eigenlijk is een trouwkleed huren nog geen zo’n gek idee. Want trouwen doet u toch maar één keer?

Als u niet van plan bent om de jurk op de zolder bij te houden als een mooie herinnering, dan kan u evengoed een trouwkleed huren. Het doet geen afbreuk aan de bijzonderheid van uw huwelijk en bovendien kost het u een pak minder. Als u natuurlijk van plan bent om het trouwkleed te koesteren en misschien zelf over te dragen op latere generaties, dan is een trouwkleed huren niet echt iets voor u.

Ook mannen kunnen hun trouwkostuum huren. Speciale trouwkledij wordt vaak op maat gemaakt en daardoor is het prijskaartje veel pittiger. Verhuurders van trouwkledij hebben nochtans een breed aanbod aan maten en vormen, dus als u even de tijd neemt om te passen vindt u zeker en vast iets dat past. Het belangrijkste is dat u zich goed voelt bij uw keuze. Zo bent u toch al wat zekerder van een sprookjesachtige en onvergetelijke dag.

Trouwkledij: klassiek of modern?

Heeft u onlangs het jawoord gegeven? Dan bent u nu vast vanalles aan het voorbereiden, de trouwkledij nog niet in het minst. Veel trouwers komen voor een aloud dilemma te staan: kiezen we voor de klassieke aanpak of gaan we voor iets fris en modern? Vaak heeft ook de familie een rol te spelen in die keuze.

De klassieke trouwkledij kennen we allemaal. De man hoort een strak, zwart trouwkostuum te dragen en de vrouw moet voor het altaar verschijnen in een maagdelijk wit trouwkleed. Veel mensen beschouwen dit als een romantische traditie die het verdient om in ere te worden gehouden. Nochtans zijn er ook steeds meer mensen die voor een moderne, eigentijdse kledij willen gaan. De vrouwen kiezen dan voor een sierlijke jurk in alle mogelijke kleuren, terwijl ook de mannen wat creatiever omspringen met de kleuren van hun kostuum. Zo duiken witte kostuums met kleurrijke toetsen steeds meer op.

Trouwkledij gaat verder dan enkel de kleren van de bruid en de bruidegom. Ook de bruidsmeisjes en andere hoofdrolspelers moeten gekleed worden. Nogal wat koppels kiezen deze kleren graag zelf, zodat het hele plaatje klopt. Wat u ook kiest, zorg dat u zich er vooral goed bij voelt. Zo beleeft u gegarandeerd een onvergetelijke dag.

Het trouwkostuum voor uw grote dag

trouwkostuumU heeft haar eindelijk de vraag gesteld en nu staat u op het punt om te trouwen? Dan wordt het hoog tijd om op zoek te gaan naar het perfecte trouwkostuum. Want als er één dag is waarop u er opperbest moet uitzien, dan is het toch wel uw huwelijksdag? Bij een trouwkostuum denken nogal wat mannen meteen aan een sober, zwart pak. De traditie van de vrouw in het wit en de man in het zwart blijft standhouden en veel mannen kiezen dan ook resoluut voor die optie.

Nochtans hoeft de keuze voor een bepaald trouwkostuum niet zo snel gemaakt te worden. In nogal wat gespecialiseerde kledingzaken kan men u adviseren over originele alternatieven. Elke man heeft een bepaalde stijl, en bij elke stijl past een bepaald kostuum. Omdat het pak op een huwelijksdag echt helemaal moet kloppen, worden ze bovendien vaak op maat afgewerkt.

En waarom zou u niet kiezen voor iets modern? Steeds meer trouwers kiezen ervoor om een kleur of een frivole toets te laten opnemen in hun trouwkostuum. Zorg er dan in de eerste plaats voor dat uw kostuum weerspiegelt wie u bent. Hou tenslotte ook rekening met het trouwkleed van uw aanstaande. Het zou toch zonde zijn als jullie vestimentair niet bij elkaar zouden passen?