Trouwaccessoires: een heus totaalpakket

trouwaccessoiresDe perfecte bruidsjurk en een geweldig trouwpak zijn één ding. Maar ook de accessoires moeten volledig afgestemd zijn op het huwelijk. Ze moeten passen in het kader, toch opvallend en origineel ogen, en liefst nog een beetje betaalbaar zijn ook. Vergeet dus zeker geen budget op te maken voor de nodige trouwaccessoires, want u zal ervan schrikken hoeveel dergelijke accessoires u nodig hebt. Want trouwen, da’s tegenwoordig een heus totaalpakket!

Bij de iets grotere speciaalzaken vindt u zowat al deze trouwaccessoires onder één dak. Een groot voordeel, want zo vergewist u zichzelf ervan dat al die accessoires qua stijl een beetje passen bij elkaar. Vergeet zeker ook op voorhand geen lijst aan te leggen van zaken die u nodig hebt. Om u daarbij te helpen, sommen we al even de belangrijkste op: extra kledij (schoenen, handtasje…), uitnodigingen, bruidsboeketten, andere bloemen, uitnodigingen, decoratie, ringhouders, bedankjes, foto’s enzovoort. Als u voor de kerk trouwt, komt daar dan nog heel wat bij: de nodige kerkversiering, kaarsen, misboekjes enzovoort. Maar misschien hecht u niet evenveel belang aan al die bijkomstigheden? Dat is uw goed recht, en daarvoor vindt u op het net ook erg veel tweedehands trouwaccessoires.

Huwelijkskaarten: ontdek de huwelijkskaart die bij u past

Wanneer u heeft besloten om te trouwen, dan wilt u dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk laten weten aan uw familie en vrienden. Het is heugelijk nieuws dat op een originele en creatieve manier verspreid moet worden. Bij groot nieuws horen nu eenmaal grootse plannen. Wie de overvloed aan huwelijkskaarten bekijkt, kan echter al snel de kluts kwijtraken. Welke huwelijkskaart past nu eigenlijk het best bij jullie?

Om daar een antwoord op te vinden, kunt u zichzelf enkele vragen stellen. Denk eens na over het opzet van het huwelijk. Is het een groots en sierlijk gebeuren of houdt u het liever kleinschalig? Dat kan zich bijvoorbeeld al weerspiegelen in de trouwkaart. Denk ook eens na over wie u zelf bent. Probeer uzelf en uw toekomstige te omschrijven in 5 woorden en probeer vervolgens een kaart te kiezen die volgens jullie past bij de gekozen woorden.

Heeft u niet meteen zelf een schitterend idee? Klop dan eens aan bij een professionele huwelijksfotograaf. Fotografen die hierin gespecialiseerd zijn, weten al snel te ontdekken welke sferen en concepten passen bij een bepaald koppel. Het is de ideale kans creatieve ideeën op te doen en technisch fraaie foto’s te laten maken. Met mooie huwelijkskaarten zet u alvast een eerste goede stap in het huwelijksbootje.

Trouwkaarten: hoe ziet uw ideale trouwkaart eruit?

Wanneer uw droomprinses of droomprins eindelijk de vraag heeft gesteld (en u natuurlijk “ja” heeft geantwoord), kan het organiseren van een betoverend huwelijk beginnen. Waarschijnlijk wordt in eerste instantie aan het trouwkleed, het trouwkostuum, de trouwlocatie of de feestzaal gedacht. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien zijn de trouwkaarten. Onterecht natuurlijk, want dit zijn de boodschappers van uw heugelijke nieuws. Daarom moet een trouwkaart een erg bijzondere uitstraling hebben. Het geluk dat u zal vinden in het huwelijk moet als het ware van de kaart spatten. En daarvoor heeft u natuurlijk een ervaren en creatieve huwelijksfotograaf nodig. Wanneer u beroep doet van een gespecialiseerde fotograaf, bent u zeker van technische perfecte foto’s met een origineel concept.

Ook de kaarten zelf kunnen getuigen van heel wat creativiteit. Waarom zou u trouwens zelf geen trouwkaarten maken? Het geeft een persoonlijke touch aan uw huwelijksberichten. Vrienden en familie zullen ongetwijfeld aangenaam verrast zijn. Natuurlijk bestaan ook voor de kaarten zelf gespecialiseerde zaken.

Ook na het huwelijksfeest kiezen vele pasgetrouwden ervoor om hun genodigden te bedanken met een tweede huwelijkskaart. Hiervoor kunt u misschien foto’s van het feest zelf gebruiken? Heel wat huwelijksfotografen maken immers ook foto’s tijdens het feest zelf. Wat u ook kiest, vergeet er vooral geen prachtige dag van te maken.

Zelf trouwkaarten maken

U gaat trouwen? Dan wilt u dat vast zo snel mogelijk aan familie en vrienden laten weten. En hoe kan u dat beter doen dan met een mooie en verrassende huwelijkskaart? Een originele trouwkaart zet immers gegarandeerd de toon voor een geslaagd feest. Vele mensen kloppen hiervoor aan bij een professionele huwelijksfotograaf, maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf trouwkaarten te maken.

Wie zijn eigen foto’s neemt, kan de trouwkaarten erg persoonlijk maken. U kan er ook voor kiezen om enkel de foto’s zelf te maken en de kaarten vervolgens te laten drukken bij een gespecialiseerde firma. Of omgekeerd: laat de foto’s nemen door een gespecialiseerde fotograaf, maar knutsel zelf de bijhorende kaarten in elkaar. Wat u ook kiest: familieleden en vrienden die een creatieve en aparte kaart in de bus vinden, zullen steevast aangenaam verrast zijn. Zo heeft u meteen de toon gezet voor het spetterende feest waarop zij uitgenodigd worden.

Ook na het feest kan u nog een kaart versturen waarin u de genodigden bedankt voor hun aanwezigheid. Veel koppels kiezen ervoor om vooral hierin hun persoonlijke touch te steken. Laat uw creativiteit de vrije loop en zorg voor een kaartje dat echt weerspiegeld wie jullie zijn. Zo bent u zeker van een sprookjesachtig huwelijk, dat bovendien nog lang zal herinnerd worden.